Friday 19 January 2007

Portvin, smagning årg. 1977


Onsdag aften til smagning i den ærværdige Fynske Portvinsklub. Temaet var vintage årgang 1977 - (hmm jeg var så 32 år gammel dengang). Der kan funderes lidt over, om portvinen eller undertegnede har klaret aldringen bedst.
Well, smagningen var udmærket, omend vi ikke nåede den 7. portvinshimmel og det er jo under alle omstændigheder sjovt at smage vine, der er så gamle og stadig levende. Ofte smager vi i klubben portvine, der enten ikke kan skaffes mere i almindelig handel eller evt. koster spidsen af en rumfærge. Det var en pudsig smagning fsv. den faldt i to afdelinger: en med ikke så mindeværdige vine og en der efterlod et noget større indtryk. I almindelighed vil det - efter min erfaring - være sådan, at de unge vine er "sprælske", med megen frugt, syre og tanniner , men eftersmagen klinger hurtigt af. Med tiden rundes de ungdommelige indtryk af og samles i et mere afdæmpet mix og eftersmagen træder tydeligere frem, ligesom den varer længere. Her havde vi at gøre med en årgang, der ikke slog så tydeligt igennem på eftersmagen som før oplevet.
Der er lejlighedsvis mulighed for at invitere gæster med til smagninger. Venner og bekendte kan droppe mig en mail, hvis de er interesserede i at deltage. Jeg lægger et link til Den Fynske Portvinsklub i CheckWeb-boxen. På klubbens hjemmeside er der et link til smageprogrammet for foråret. På flickr (adgang via ikonen til højre med de små billeder) er der fotos fra smagningen. Hvis fantasien tæller som den 6. sans, er to af dine sanser således forhåbentlig blevet vakt ved dette indlæg. Jeg slipper tasterne nu, men regner med senere at blogge om koncerten med Odense Symfoniorkester i aften.

No comments: